Angstbehandlingsforløb

Forløbet retter sig mod familier med børn eller unge, hvis angst og bekymringer har taget overhånd og fylder så meget, at det hæmmer jeres daglige liv og griber forstyrrende ind i hverdagen.

ANGSTBEHANDLINGSFORLØB

Bliv klogere på hvordan angst påvirker dig

Formålet med angstbehandlingsforløbet er at lære børn, unge og deres voksne om, hvad angst er, hvordan den påvirker vores krop, tanker, følelsesliv og adfærd, og hvilke færdigheder, der regulerer angsten og gør den håndterbar i det daglige.

I forløbet vil vi arbejde med:

  • At lære at tænke realistisk. Vi undersøger sammenhængen mellem tanker og følelser. Da følelser oftest er et resultat af tanker, så ændrer følelserne sig, når vores tanker ændrer sig.
  • Overdreven angst vil typisk medføre, at den angstramte undgår bestemte situationer. Det kan i begyndelsen gælde få, udvalgte situationer, men efterhånden brede sig til at gælde store dele af hverdagslivet. Eksponering er det modsatte af undgåelse og vil gradvist gøre tilnærmelse til den frygtede situation mulig.
  • Sociale færdigheder. Vi opøver evnen til relevant adfærd sammen med andre børn og voksne, og assertion, det vil sige evnen til at give udtryk for egne behov, stå ved egne rettigheder og evnen til at afgrænse sig på en positiv måde. Med udgangspunkt i tanken ”Jeg er ok – du er ok”.

 

I forløbet vil I møde nogle konkrete øvepunkter og træningsopgaver, som I kan arbejde videre med hjemme i familien. Forløbet indeholder 10 sessioner af 60-90 min. varighed. Vi starter med en afklarende samtale med jer forældre eller dig som ung alene – alt efter, hvad jeres ønske er. Forløbet bestilles samlet her: Angstbehandlingsforløb